Foredrag 2021

 

Onsdag d. 10. februar kl. 19.00
Slægtsforsker Anton Blaabjerg: Slægtsforskning før den ældste kirkebog

Rigsarkivets forskellige afdelinger indeholder arkivalier, som kan kombineres og erstatte den brændte kirkebog f.eks. fra årene før 1787. Få rådgivning om, hvad disse arkivalier hedder, i hvilke arkivfonds som bl.a. retsbetjentarkiver, godsarkiver og amtsstuearkiver, de ligger. De venter blot på, at du skal nærstudere deres gotiske skrift og stykke oplysninger sammen om din slægt.

Foredraget er desværre aflyst.

 

 

Onsdag d. 10. marts kl. 19.30
Slægtsforsker Gitte Bergendorff Høstbo: Den Spanske Syge

Den Spanske Syge var en pandemi, der rasede i 1918. Over 50 millioner døde, heraf 14.000 danskere. Sygdommen spredtes til store dele af verden og ikke bare til Europa, Nordamerika og Asien, men også til Alaska og øer i Stillehavet og havde dermed karakter af en pandemi. Hvilken betydning har den spanske syge for os der lever i dag. Hør historien om den spanske syge og om nogle af de mennesker der blev ramt”.

Arrangementet er afholdt

 

Tirsdag d. 13. april kl. 19.00
Slægtsforsker Gitte Bergendorff Høstbo: Fanger fra Vestindien.

Fra 1853 til 1917 ankom der ca 30 fanger til Danmark fra de danske øer i Vestindien. Begik man dengang alvorlig kriminalitet på de tre øer, så kunne det betyde afsoning i Danmark. I foredraget berettes der om fangernes skæbne før og efter salget af øerne til USA for 100 år siden. Gitte fortæller særligt om den sidste sorte fange, der blev løsladt i 1923, Hezekiah Smith. et menneske som efter salget pludselig ikke længere havde et fædreland.

Foredraget vil blive afholdt Online

Arrangementet er afholdt

 

Onsdag d. 26. maj 2021

Michael Dupont, Arkivar på Rigsarkivet København: Om DNA fra en brugervinkel


Er du blevet DNA-testet eller overvejer det, men har svært ved at se, hvad det kan bruges til?
Foredraget viser, hvad man kan presse ud af sine DNA-resultater, og hvordan man fx kan fastslå et faderskab 140 år efter, at barnet blev født uden for ægteskab.
Der bliver også demonstreret, hvordan en DNA-test kan være med til at bevise, at den anerække, man har stykket sammen ud fra kirkebøger og folketællinger, også er naturvidenskabelig korrekt.

Arrangementet er afholdt

 

Forårsudflugten afholdes søndag d. 20. juni 2021 og turens program er det samme som skulle have været i 2020. ”Tur i de jødiske fodspor.” Vi ved det er en søndag, men det er pga. i jødedommen, er lørdag ugens hellige hviledag, derfor har vi fået lov at få dette specielle besøg om søndagen.

 

Tilmelding til arrangementerne
Alle foreningens arrangementer er lagt på foreningens hjemmeside. Husk du skal tilmelde dig foreningens arrangementer på foreningens hjemmesiden: www.genealogi-kbh.dk  pga. forsamlingsloftet. Indtil videre serveres der heller ikke sandwich eller kage og drikkelse til foreningens arrangementer. Hold øje med vores hjemmeside vedr. aflysninger af vores arrangementer både her i efteråret 2020 og i foråret 2021 Du er derimod velkommen til at medbringe mad og drikkelse (blot det ikke er kaffe, idet vi afholder vores arrangementer i Mormonkirken og her er der regler for at kaffe må ikke medtages) Du bedes bære mundbind eller visir indtil du sidder på stolen derinde

Alt er ikke som det plejer i øjeblikket og vi håber denne Coronavirus snart er blevet mere normaliseret så vi kan afholde vores arrangementer igen som vi plejer.