Nyt på Arkivalieronline i september

Efteråret er sat ind. Når det river og rusker udenfor er det tid til at fordybe sig i kilderne og historien. Her får du en oversigt over alle de nye dokumenter, der er kommet på Arkivalieronlie i september måned.

Hver måned kommer der flere hundredetusinder af nye scanninger på Arkivalieronline. For at være helt præcis scannede vi alene i september måned 364.832 nye billedfiler, med dokumenter fra Rigsarkivets samlinger. I oversigterne nederst, kan du se, hvilke nye sager du kan bruge online – her fremhæver vi blot nogle få.

Borgerlige ægteskabsbøger, norske akter og rekvisittegninger

Du kan fx studere de fine rekvisittegninger fra forestillinger på Det kgl. Teater fra 1834 til 1880. Eller find borgerlige vielser frem til 1970 i ægteskabsbøger fra hele landet – fra Agerskov til Års, hvis du alfabetisk til værks.

Du finder også en enestående stribe af spændende og smukke akter fra og om Danmark og Norge før 1814. Hvis du hører til dem, der kan tyde 1500-tals gotiske kragetær, kan vi kun anbefale at snuse i serien af ’opsnappede svenske breve fra Syvårskrigens tid’. Men du finder også lange rækker af sager, resolutioner, embedsudnævnelser og meget andet. Sidst, men ikke mindst Enevoldsarveregeringsakten, som var Danmark-Norges forfatning fra 1661, der legaliserede arveligt monarki og enevælden.

Pdf-ikon Omskrevne Tingbogsblade m.m.

Pdf-ikon Materiale om Norges Indre forhold mm.

Pdf-ikon Det Kgl. Teaters Arkiv.

Pdf-ikon Borgerlige ægteskabsbøger fra hele Landet.

Dette indlæg blev udgivet i Arkivalieronline. Bogmærk permalinket.