Nyt på Arkivalieronline marts 2023

Handel i Ostindien og erindringsmedaljer fra Napoleonskrigene. Du kan nu se listerne over det nye materiale og søge i nye indtastede data.

Arkivet fra Willum Leyel – kongens mand i Trankebar

Vi har digitaliseret materiale fra arkivet fra Willum Leyel, der i 1640’erne var udsendt for Ostindisk Kompagni og guvernør i Trankebar på Indiens østkyst. I arkivet finder du bl.a. breve, regnskaber, fortegnelser og instruktioner, som vedrører den danske handelsstation og koloni.

Læs mere i nyheden om hvordan du finder Willum Leyels arkiv fra Danske Kancelli

Danske modtagere af den franske Sct. Helena-medalje

Den 4. marts indtastede en håndfuld dygtige og engagerede frivillige i Aabenraa de 750 navnekort, som hører til ansøgningerne om den franske erindringsmedalje Sct. Helena Medaljen.

Kejser Napoleon I af Frankrig førte i årene 1792-1815 krige rundt om i Europa. Der deltog ca. 20.000 danske på fransk side som hjælpetropper. De blev især rekruttereret fra regimenter i Slesvig og i Holsten.

I 1857 stiftede efterfølgeren Kejser Napoleon III Sct. Helena Medaljen for veteraner, som havde deltaget i krigene. Ca. 650 overlevende danske veteraner søgte og modtog medaljen, mens ca. 100 blev afvist.

Læs mere i nyheden om hvordan du søger efter erindringsmedaljerne
Find listerne med det nye materiale på siden Nye digitaliseringer på Arkivalieronline.
Gå til Nye digitaliseringer 

 

Dette indlæg blev udgivet i Arkivalieronline. Bogmærk permalinket.