Arkivalieronline August 2023

Efter  sommerferien starters op med Nyt fra Arkivalieronline igen. Listerne for august måned er klar, og der er mange spændende sager i blandt.

Skibsjournaler og konsulater

Ropewalk projektet fortsætter derudad, og i denne måneds upload finder du en masse spændende skibsjournaler. En opfordring herfra til endnu en gang at dykke ned i den maritime historie. Det er også værd at bemærke, at der er blevet digitaliseret en stor mængde konsulatrapporter fra 1800-tallet om forskellige tyske stater samt Frankrig og Storbritannien.

Nyt i Nyt fra Arkivalieronline
Forventningens glæde er, som man siger, den største. I Nyt fra Arkivalieronline vil vi ud over at fortælle om de spændende arkivalier, der bliver digitaliseret, gerne gøre opmærksom på de mange fine vejledninger til vores samlinger.

Vejledningerne er udarbejdet af medarbejdere ved Rigsarkivet. Vi vil løbende her i nyhedsbrevet præsentere et udpluk af vejledningerne, som du også kan gå på opdagelse i i vores Brug og Udforsk univers.

Nyt fra de frivillige
Rigsarkivets frivillige fotografer fortsætter deres flittige arbejde med at digitalisere centrale dele af Rigsarkivets samlinger. De har i den seneste måned blandt andet digitaliseret AJ-sager (faderskabs- og bidragssager) fra Københavns Overpræsidium, pasprotokoller og enesteministerialbøger.

Se de nye indtastninger

Dette indlæg blev udgivet i Arkivalieronline. Bogmærk permalinket.