Nyheder fra Københavns Stadsarkiv

Glemt mindetavle, historiske fotos af Dronning Margrethe 2. og gode foredrag i kalenderen

Hver dag bliver arkivets samlinger flittigt brugt til mange forskellige formål. Både på læsesalen og på hjemmesiden bliver der søgt, bladret, læst og fundet oplysninger om København og københavnernes historie.

Vil du også i gang med arkivalierne er der god hjælp at hente både på læsesalen og i vejledningerne på hjemmesiden.

En anden mulighed er at høre et foredrag med nogle af de forskere, der har gravet ny viden om fortiden frem med omfattende arkivstudier. Foråret byder på en række af muligheder for at få nye perspektiver og forskningsresultater præsenteret.

Se kalenderen med datoer for foredrag

Læs mere om at bruge arkivets samlinger

Tre 7. klasser kaster lys over glemt mindetavle

Elever på Vesterbro Nu Skole har arbejdet med arkivmateriale fra Stadsarkivets samlinger for at afdække baggrunden for en mindetavle fundet i skolens kælder.

Københavns Stadsarkivs skoletjeneste tilbyder nemlig – foruden undervisning på arkivet – også at hjælpe med at fremfinde autentisk kildemateriale, der kan bruges i historieundervisning på skolerne.

Læs om skoleeleverne og mindetavlen

Dronning Margrethe 2. på Københavns Rådhus – historiske fotos fra samlingerne

Den 14. januar 2024 sagde hele Danmark farvel til Dronning Margrethe 2. som landets regent. Samlingerne på kbhbilleder.dk fortæller om nogle af Dronningens mange besøg på Københavns Rådhus. Se eller gense billederne her.

Se fotos af Dronning Margrethe d. 2. på Københavns Rådhus

 

Dette indlæg blev udgivet i Københavns Stadsarkiv. Bogmærk permalinket.