Nyt fra ArkivalierOnline december 2023

Efter en veloverstået juleferie er Nyt fra Arkvialieronline tilbage igen. Der skal herfra lyde et godt nytår til alle. Vi håber, at I er klar til et nyt år, der vil byde på endnu flere spændende digitaliseringer af vores fælles kulturarv.

2023 bød på endnu et år med mange nye digitaliseringer. Faktisk er der blevet tilføjet 2.475.784 nye billeder til Arkivalieronline i 2023. Altså rigtig mange nye digitaliseringer, som kan tilgås hjemmefra, om det sner eller ej.

Supplikker, skibsjournaler og konsulærrapporter

I december måned er der digitaliseret skibsjournaler til det efterhånden velkendte projekt Ropewalk, Supplikker – som du kan læse mere om i nyhedsbrevet for oktober måned og en smule konsulærrapporter fra Tranquebar samlingen. Alt i alt en spændende samling af arkivalier.

Nyt fra de frivillige

Fra de frivillige i december måned er der blevet digitaliseret flere enesteministerialbøger samt pasjournaler. De frivillige har også været flittige i løbet af 2023, og har igen gjort et væsentligt bidrag til digitalisering af Rigsarkivets samling. Det skal der lyde en stor tak for.

Find listerne med det nye materiale

 

Dette indlæg blev udgivet i Arkivalieronline. Bogmærk permalinket.